Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Státní ocenění za kulturní přínos získají Wernisch, Mikeš, nebo Šmok

zdroj: operaplus.cz

- PRAHA | Ivan Wernisch, Vladimír Mikeš, Zuzana Růžičková nebo Pavel Šmok se stanou držiteli významných cen v oblasti kultury pro rok 2012. Na úterní tiskové konferenci o tom informovala ministryně kultury Alena Hanáková (za TOP 09).

Jazzová legenda Dianne Reeves ovládne svým hlasem Obecní dům v Praze

- PRAHA | Vokalistka a čtyřnásobná držitelka ceny Grammy Dianne Reeves vystoupí ve středu večer v pražském Obecním domě a poprvé představí svůj koncertní program Strings Attached. Koncert se koná v rámci Jarního GALA Struny podzimu.

Letošním cenám Anděl kraloval Neckář s Klusem, oba si odnesli po třech soškách

- PRAHA | Tři anděly si z letošního předávání hudebních cen Anděl odnesl Václav Neckář a kapela Umakart – za nejlepší skladbu Půlnoční i video k ní, Neckář navíc také čestného Anděla, který mu zaručil vstup do síně slávy české popové hudby.

Na Dočesné v Žatci rozsvítí chmelový maják

- ŽATEC | Rozsvícení chmelového majáku bude jedním z vrcholů pátečního programu Dočesné v Žatci. Stránky města informují, že program slavností chmele a piva bude na několika scénách pokračovat i v sobotu. Přes čtyřicet metrů vysoká rozhledna má na vrcholu plastiku ve tvaru sedmi chmelových sloupů.

Brněnským divadlům unikají kvůli VIP vstupenkám pro politiky na vstupném miliony korun ročně

8. srpna 2011 - BRNO | Brněnským divadlům a kulturním zařízením dotovaným z městského rozpočtu uniká kvůli bezplatnému poskytování volných VIP vstupenek magistrátním politikům a zastupitelům na vstupném ročně více než milion korun. Agentuře Mediafax to v pondělí řekl zastupitel Jan Kacer (TOP 09).

Neděle v Karlových Varech nabídne světovou premiéru filmu Duše Mouchy

3. července 2011 - KARLOVY VARY | Na nedělním programu Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech je další světová premiéra. Vůbec poprvé se bude promítat španělský film Duše mouchy, který natočil režisér Jonathan Cenzual Burley.

Trojan a Langerová znovu otevřou kavárnu Potmě, kde obsluhují nevidomí

6. června 2011 - PRAHA | Po roce se vrací netradiční Kavárna Potmě, kde v naprosté tmě obsluhuje hosty nevidomý personál. Kavárnu v pondělí slavnostně otevře herec Ivan Trojan a zpěvačka Aneta Langerová. Kávu v netradičním prostředí, kde se popíjí a diskutuje v naprosté tmě, si mohou návštěvníci vychutnat po roce, kdy byl podnik uzavřený.

V Teplicích zahájili novou lázeňskou sezonu

27. května 2011 - TEPLICE | Svěcením pramenů v Divadelním parku zahájili v sobotu v Teplicích již 857. lázeňskou sezonu. Centrum města zaplnila na oba volné dny koncertní pódia, historické tržiště, divadelní scény a další atrakce. Lázně v Teplicích vstupují do nové sezony s několika novinkami.

Hlavní hvězdou Tance Praha budou mniši z šaolinského kláštera

24. května 2011 - PRAHA | Největším lákadlem festivalu Tanec Praha, který se uskuteční od 6. do 29. června v Praze a regionech, bude vystoupení buddhistických mnichů z šaolinského kláštera pod vedením choreografa Sidi Larbi Cherkaouia. Informovala o tom na úterní tiskové konferenci ředitelka festivalu Yvona Kreuzmannová.

Herec Belmondo dostal v Cannes Zlatou palmu za celoživotní dílo

18. května 2011 - CANNES | Herec Jean-Paul Belmondo byl na filmovém festivalu v Cannes oceněn prestižní Zlatou palmou za celoživotní dílo. Charismatický Francouz okouzluje filmové diváky již 50 let, píše ve středu web Hollywood.com. Cenu prošedivělému elegánovi předal ředitel festivalu Gilles Jacob.

Na festivalu Votvírák vystoupí Chinaski, Arakain nebo Rytmus

26. dubna 2011 - MILOVICE | Multižánrový hudební festival Votvírák, který se uskuteční od 17. do 19. června v Milovicích na letišti Boží Dar, láká návštěvníky na vystoupení kapel Chinaski, Arakain nebo rapera Rytmuse. V úterý o tom informovala PR manažerka Nikol Poselová.

Strana výpisu

... 165