Sport - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Sport

Ecclestone nedovolí Mosleymu zničit Ferrari

Ikona

5. května 2009 - LONDÝN | Majitel marketingových práv na F1 Bernie Ecclestone prohlásil, že nedovolí prezidentovi Mezinárodní automobilové federace (FIA) Maxi Mosleymu, aby zničil stáj Ferrrari. Zprávu přinesl v pondělí server magazínu Autosport. Bernie Ecclestone hodlá chránit pozici stáje Ferrari, která se dostala do sporu s prezidentem FIA Maxem Mosleym ohledně zavedení rozpočtového stropu.

Jsem pořád nejlepší, nehledě na žebříček, říká Serena Williamsová

Ikona

4. května 2009 - ŘÍM | Americká tenistka Serena Williamsová se stále považuje za nejlepší světovou hráčku, přestože byla z čela žebříčku sesazena Ruskou Dinarou Safinovou. Informaci v pondělí přinesla agentura Reuters. „Všichni víme, kdo je opravdovou světovou jedničkou,“ řekla Serena Williamsová novinářům v pondělí v Římě na tiskové konferenci. „Upřímně, nejlepší na světě jsem já,“ přidala sebevědomě.

Legendární hokejista Suchý bude uveden do Síně slávy IIHF

Ikona

4. května 2009 - BERN | Legendární český hokejový obránce Jan Suchý bude v úterý večer uveden do Síně slavy Mezinárodní hokejové federace. Suchý je v pořadí již šestnáctým českým hokejistou, kterému se této pocty dostane. Hokejová Síň slávy se fyzicky nachází v Torontu, o své nové členy se obvykle rozrůstá při mistrovstvích světa v ledním hokeji.

Nová Sportovní hala v Teplicích hostila mezinárodní turnaj v judo

Ikona

3. května 2009 - TEPLICE | "Ve dnech 25. a 26. dubna 2009 uskutečnil v nové Sportovní hale v Teplicích Na Stínadlech Sportovní klub PRO SPORT Teplice, ve spolupráci s Českým svazem judo a Evropskou judistickou unií, mezinárodní turnaj v judo zařazený do kategorie nominačních turnajů EJU TOP Cadets U-17. Turnaj proběhl pod záštitou předsedy ČSSD a poslance za Ústecký kraj Jiřího Paroubka.
Turnaje se zúčastnilo 550 účastníků z 22 zemí Evropy a Asie.

Jablonecký cyklobus vyžili první letošní pasažéři

Ikona

1. května 2009 - JABLONEC NAD NISOU | Na první letošní jízdy vyjel v pátek ráno z Jablonce nad Nisou a Liberce speciální cyklobus jabloneckého ČSAD. Dopravní ředitel ČSAD Luboš Wejnar řekl, že cyklobus zamířil do nejfrekventovanějších cílových stanic v Bedřichově, v Turnově a na ještědské Výpřeži. „Autobusy pro cyklisty budou v provozu o sobotách, nedělí a svátcích až do konce září.

Ještědský areál zahájí od prvního máje letní sezonu s novinkami

Ikona

30. dubna 2009 - LIBEREC | Letní provoz zahájí od 1. května sportovní areál Ještěd u Liberce. Ředitel areálu Vít Pražák ve čtvrtek uvedl , že spustí sedačkovou lanovou dráhu Skalka, která pojede do letních prázdnin o víkendech a svátcích v půlhodinových intervalech vždy od 9.00 do 17.30. „V době letních prázdnin pojede lanovka na Skalku každý den, od září opět jen o víkendech a svátcích, jindy pro skupiny podle předchozí dohody.

207 nových vyzyvatelů na 25. ročníku evropského Shell Eco - maratonu

Ikona

29. dubna 2009 - PRAHA | Do zahájení výročního dvacátého pátého Shell Eco-maratonu Europe zbývá jen devět dní a všichni studenti dokončují poslední úpravy na svých vozech ještě před cestou do německého Lausitzu. Zde se mezi 7. a 9. květnem utká 207 týmů z Evropy, severní Afriky, Středního východu a Asie o to, čí vozidlo urazí na dané množství paliva největší vzdálenost při nejnižší produkci emisí.

GP Španělska F1 by se kvůli prasečí chřipce mohla jet před prázdnými tribunami

Ikona

29. dubna 2009 - BARCELONA | Šířící se nákaza prasečí chřipkou by mohla ovlivnit i F1, následující Velké ceně Španělska v Barceloně hrozí, že se pojede před prázdnými tribunami. Zprávu přinesl ve středu server f1-live. Oblast Katalánska, kde leží okruh v Barceloně, vykazuje nejvyšší počet nakažených z celého evropského kontinentu.

V Brně budou pochodovat fotbaloví fanoušci na protest proti odkládání výstavby stadionu

Ikona

28. dubna 2009 - BRNO | Předehru nedělního prvoligového duelu mezi fotbalisty Brna a Slavie Praha obstará pochod fanoušků ke stadionu Za Lužánkami, kteří tak chtějí vyjádřit svůj nesouhlas s odkládáním začátku výstavby nového stánku. V úterý o tom informovaly oficiální internetové stránky moravského klubu. Pochod pořádá občanské sdružení Zbrojováci, které už podobnou akci zorganizovalo v listopadu roku 2007.

Liberečtí Bílí Tygři odstartovali letní přípravu

Ikona

27. dubna 2009 - LIBEREC | Po prvním záběhovém týdnu začali liberečtí Bílí Tygři v pondělí pod vedením nového trenéra Jiřího Kalouse ostrou fázi letní přípravy. Nový kouč Severočechů zahájil úvodní odpolední trénink se čtrnácti hráči. Další hokejisté zatím ještě procházejí lékařskou kontrolou a k mužstvu se připojí během několika dní, stejně jako gólmanská jednička Fin Tero Leinonen.

Většina vozů byla otestována, může se začít závodit

Ikona

7. dubna 2009 - Most | První závody třináctého ročníku Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cupu mohou být zahájeny. Před startem letošní prestižní okruhové série byla technickými komisaři v oficiálním testování a technické přejímce zkontrolována většina pohárových vozů. Zástupci promotéra pohárového seriálu, kterým je společnost Ring group a.s., do termínu uzávěrky přihlášek zapsali do startovní listiny jména osmnácti jezdců.

Strana výpisu

... 253