Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Zahájení lázeňské sezóny: Pro každého něco

foto archiv

- Teplice - Kolik položek čítá letošní kulturní program na zahájení lázeňské sezóny a co byste divákům osobně doporučil?, ptáme se ředitele Domu kultury v Teplicích Ing. Přemysla Šoby.

Knihu Česká Lípa město na Ploučnici ocenil i Jindřich z Lipé

foto archiv

- Česká Lípa | Na křest nové knihy Česká Lípa město na Ploučnici, kterou vydalo město Česká Lípa, se během obhlídky svého panství zastavil také Jindřich z Lipé, zakladatel města.

Radůza má platinovou desku

Foto archiv

- Praha | V pražské Malostranské besedě převzala Radůza, vlastním jménem Radka Vranková, dnes Urbanová, platinovou desku za album Studna v poušti. Album bylo v nominaci na cenu Akademie populární hudby Anděl.

Clam–Gallasův palác se dočká rekonstrukce a nového využití

Foto archiv

- Praha | Pražští radní odsouhlasili záměr na realizaci veřejné zakázky revitalizace Clam–Gallasova paláce. Základním cílem revitalizace je zpřístupnit palác veřejnosti, připravit palác pro otevřené možnosti kulturně – společenské náplně a zvýšení úrovně prezentace hlavního města Prahy, to vše se zachováním zásad památkové ochrany paláce a jeho okolí. Projekt řeší oživení paláce poté, co došlo k přemístění Archivu hl. m. Prahy do nových prostor v areálu na Chodovci.

Severočeské divadlo dostane na opravy dva miliony korun

Foto archiv

- Ústí nad Labem | Dotaci ve výši 2 000 000 Kč na provedení oprav hmotného majetku v historické budově divadla a v dostavbě pro Severočeské divadlo Ústí nad Labem odsouhlasila rada města.

Severočeské divadlo uvede v premiéře Kouzelnou flétnu

Foto archiv

- Ústí nad Labem | Severočeské divadlo v Ústí nad Labem uvede v pátek 16. února v 19 hodin premiéru opery W. A. Mozarta Kouzelná flétna v německém originále s českými titulky.

Václav Neckář se objeví „Mezi svými“

Foto archiv

- Teplice - Václav Neckář míří do Teplic. Už šestadvacátého února se s ním a jeho legendární kapelou Bacily uvidíme v Krušnohorském divadle. Divákům představí své největší hity i nové skladby v jedinečné komorní atmosféře v projektu „Mezi svými“.

Blíží se nejprestižnější akce plesové sezóny - ČESKÝ PLES!

Foto archiv

- Milujete plesy, chcete se zúčastnit jednoho z nejprsetižnějších, nejhonosnějších a oslavit tím i své češství? A chcete být obklopeni nejenom nádherným prostředím, ale i hvězdami a úspěšnými lidmi? Pak nesmíte 3. 2. 2018 chybět na ČESKÉM PLESE v nádherných prostorách pražského Obecního domu. Abychom pro Vás v Metropolu zjistili více o této top akci letošní plesové sezóny, zeptali jsme se manažerky Petry Kühnové z pořádající agentury KVArt Production na detaily.

Martin Chodúr: O Vánocích oslavím dar narození svého syna

Foto archiv

- Praha | „Snažím se, aby každá z mých skladeb měla v sobě prostor pro různé interpretace a nutila posluchače přemýšlet,“ říká zpěvák Martin Chodúr, který nedávno sklidil velký ohlas na adventním koncertu v Divadle U Hasičů v Praze.

Tereza Bohuslavová: Byl to nádherný pocit, který bych přála každé dívce

Zdroj: Metropol

- Praha | 1. vicemiss v soutěži krásy Miss Czech Press pro rok 2017 se před týdnem stala v Klubu Lávka v Praze Tereza Bohuslavová. Čtvrtý ročník soutěže krásy na galavečeru prestižního projektu sledoval zaplněný sál, který ocenil pestrý a nabitý program finále.

Adventní a Vánoční tour Josefa Vágnera

Foto archiv

- Praha | Zpěvák a muzikálový herec Josef Vágner, jenž slaví letos 10 let na scéně, vyráží na 13 Adventních či Vánočních koncertů po republice. Nevystupuje na nich sám, ale ke spolupráci oslovil dětské pěvecké sbory, které budou zpěvákovým rovnocenným partnerem. Některé z koncertů budou benefiční.

Strana výpisu

... 174