Kultura - REGIONÁLNÍ NOVINY

7SEVEN

Kultura

Petra Černocká slaví 70: Vychází unikátní kniha a vzniká jedinečná výstava! Co vše uvidíte?

- Praha I Legenda české POP scény, zpěvačka a herečka Petra Černocká slaví 70. narozeniny. Už 24. listopadu oslaví své životní jubileum. Při této příležitosti se uskuteční dvě zásadní události, které o umělkyni mnohé prozradí. Zřejmě i to, co málokdo tuší…

Nejvíce sexy saxofonista křtil své druhé CD. Přišli Slováček, Šporcl i držitel Thálie

- Praha I René Junior je mladý, charismatický a velmi nadaný saxofonista. Nyní vydal své již 2. CD s názvem DIGITAL TRANSITION. Popřát k úspěchům a do klubu La Loca a pokřtít album plné zajímavých skladeb přišli Felix Slováček, Pavel Šporcl a Peter Pecha. O tom, že saxofon sám o sobě sexy, dívky a paní dávno vědí, ovšem v podání tohoto mladého muže tím spíš.

Jan Révai tak trochu vzhůru nohama

- Praha I Charismatický a pořád sexy Jan Révai je jednou z hlavních hvězd skvělé, hořké, francouzské komedie Láska a párečky, která se v obnovené premiéře představila v Praze U hasičů. Teď funguje i jako zájezdovka. Herec měl jen jednu malou „výtku“ a maličko si ´postěžoval´ na diváky.

Mladý umělec Martin Johanna vyzývá v nové audioknize: Vystupme ze sociálních bublin.

- Praha I Po pěti divadelních hrách přichází mladý umělec Martin Johanna s původní audio povídkou Každý ve svém, kterou namluvili herci Ondřej Novák, Kateřina Bohatová a dvojnásobný držitel Ceny Thálie Jan Kříž. Slavnostní křest se konal v kavárně Nona v prostorách Národního divadla.

Už jsem viděli úchvatný „cirkus smyslů“ z Afriky? Pak máte jedinečnou šanci!

- Praha I Pokud chcete vidět úchvatné a unikátní představení – cirkus smyslů z Afriky, máte jedinečnou šanci! Představení protkané skutečnými příběhy z Khayelitshy, největší čtvrti Kapského města, zavítá do Prahy a my vám přinášíme exkluzivní ukázku. Projekt Mother Africa se představí 28. 2. v Kongresovém centru Praha.

Daně, daně a jak na ně? Na premiéru nové komedie přišla Obermaierová i Saskia Burešová

Daně, daně a jak na ně?

- Daně, daně a jak na ně? To není otázka pro daňové poradce, ale název nové komedie, kterou uvedlo v premiéře strašnické Divadélko Radka Brzobohatého. Jeho umělecká šéfová Hana Gregorová může být nadmíru spokojená. Nejenom, že přišla řada celebrit, ale představení se setkalo s obrovským standing ovation.

Zpěvák Kopečný se neudržel a vrhl se na svou krásnou kolegyni!

- Praha / Muzikálový herec a zpěvák Jan Kopečný se nezdá, ale občas se neudrží a chce dokazovat, že je chlap jak má být. Například při přípravě dlouho očekávaného muzikálu We Will Rock You, kde se vrhl na svou krásnou kolegyni Terezu Martínkovou.

Neřeš vrásky, hýčkej lásky, radí přední odbornice na etiketu a gastronomii ve své nové unikátní knize - ilustrované Lucií Gelemovou

- Praha I Neřeš vrásky, hýčkej lásky! To je zcela zásadní rada pro ženy po čtyřicítce. Mnoho z nich totiž často dbají na svůj vzhled, což je dobře, ale zapomínají takzvaně žít a hlavně, zapomínají na to, hýčkat si vše, co mají rády – nejenom muže, ale i své přátele, záliby, radosti. A o tom je nová kniha přední odbornice na etiketu i gastronomii Evy Filipové. Publikaci ilustrovala výtvarnice Lucie Gelemová.

Režisérka Eva Toulová se v lázních prezentuje i jako malířka

- Bechyně I Většinou stojí za kamerou, dává pokyny, řeší scénáře, dává hercům rady a probírá s nimi jejich úlohy. Jinak si ale ráda stoupne nad plátno nebo papír a maluje. Proto se nyní mladá režisérka Eva Toulová prezentuje i v galerii Záliv v bechyňských lázních.

Nej sestřička roku byla zase plná celebrit

- Náchod I Finále 11. ročníku stále více oblíbené soutěže o nejsympatičtější zdravotní sestru Batist Nej sestřička 2019 se konal 5. října v Městském Divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě. Akce se uskutečnila pod záštitou ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, starosty města Náchoda Jana Birkeho a dalších významných osobností.

Ceny Thalie dostali Mrkvička, Beňačková, Kružíková i Svěrák

- Praha I V Národním divadle v Praze se v sobotu 5. října konal slavnostní večer u příležitosti 26. ročníku udílení Cen Thálie za mimořádné umělecké a jevištní výkony. Večerem, který živě přenášela Česká televize, provázel Václav Moravec. Zde je přehled oceněných ve všech kategoriích, včetně Ceny České akademie divadelníků za mimořádný přínos českému divadelnímu umění:

Strana výpisu

... 148 ...